Kulturlabbets produktioner

Vi på Kulturlabbet har alltid massa spännande projekt på gång! Här kan du läsa om våra tidigare produktioner och även se de som går att boka. Välkommen att kontakta oss om du är intresserad av att boka någon av våra produktioner!

Kulturlabbets Poporkester Modelejon & Katla Margareta fick alltid dansa Spring till livet Prins Fifty Poesi Hede <3 Kulturlabbet Göteborg 400 år

Kulturlabbets Poporkester

Kulturlabbets Poporkester handlar om det egna uttrycket som lyfts upp av den kollektiva ansträngningen. Låtarna formas i stort sett alltid utifrån en text, sedan byggs musiken upp för att på bästa sätt förmedla känslan i texten.

I olika konstellationer har vi spelat på Göteborgs Kulturkalas, på fackmöten, i kyrkor, på rockklubbar, samlingslokaler, vårdinrättningar, konstmuseer och bibliotek under många års tid.

I skapandeprocessen byts sångare ut, vi flyter mellan genrer och uttryck med förhoppningen att vi till slut kan landa i något som känns både expressivt och tillgängligt. Kulturlabbets Poporkester är punkigt dansband, country electronica, sagor och skrammel, Backaplan och barfotadrömmar, Göteborg och Glasgow, familjer, kärlek och ensamhet.

I försök att definiera och sammanfatta, ramlade tankarna ihop och istället fanns endast beståndsdelarna kvar. Kulturlabbets Poporkester är tretton individers samlade uttryck, och vi låter därefter.

Bildgalleri Kulturlabbets Poporkester

Debutskiva: "Den dagliga verksamheten"

2020 kunde Kulturlabbets Poporkester stolt presentera sin debutskiva: Den dagliga verksamheten. Skivan är inspelad på Studio Elenette med Simeon Pappinen Hillert.

Lyssna på skivan på Spotify!

SPOTIFY

Modelejon & Katla

Modelejon & Katla är en modekollektion där konstnärerna tillsammans har utforskat olika textila uttryck och skapat kläder och tygmönster själva. Skapande av kläderna har lett till en modevisning och en fotoutställning.

Bildgalleri Modelejon & Katla

Margareta fick alltid dansa

En musikalisk hyllning till dansbandsmusik, textskrivare och alla de som någonsin längtat efter kärlek! Här möter vi alltifrån den längtande Abba-fanatikern, den drömmande byggarbetaren och den mystiske mannen som gillar melodikrysset till primadonnan i paljett. Alla har de en sak gemensamt, längtan efter den stora kärleken!

Spring till livet

Spring till livet är en dans- och teaterföreställning om att förvandlas och förundras. Att från en annan värld fråga sig: hur vill vi leva? Vad vill vi vara? Tillsammans eller var och en för sig? 

På scen: Jesper Trommels Lindh, Linnéa Krantz Vesterberg, Lisa Sjölin, Raz Ali, Martin Engberg, Jenny Kielland Andersson 

Föreställningen har spelats både inhouse och på större platser såsom Fringefestivalen i Göteborg 2018.

Prins Fifty

Prins Fifty är en föreställning om att bli tagen hel och lång, brinna upp och nysa sig bort.

POESI 

Den 15:e december 2015 släpptes en av de största satsningar på poesi av människor med intellektuella funktionsnedsättningar någonsin. 

Tre poesiböcker: Prins Fifty av Linnéa Krantz Vesterberg, I mitt mörker står jag i påverkan av Sofia Olsson samt samlingsvolymen Spring till Livet. 

Dikterna släpptes även som ljudböcker, inlästa av skådespelare från Teater Jaguar i Göteborg. 

Poesisamlingen innehåller även ett förord av poeten Lina Ekdahl.

 

Hede Fashion Outlet <3 Kulturlabbet

När Hede Fashion Outlet hörde av sig och ville skänka kläder som Kulturlabbet kunde jobba med för att sedan skapa en utställning - blev svaret ja.

"Kläder är något alla har en tydlig relation till. Att utgå från något som är känt för en och som man har hemma och man vill göra det själv. Det är otroligt positivt att man lätt förstår vad man gör. Också makten att få välja själv hur sina kläder ska se ut.” Åsa-Hanna Nordenmark, handledare Kulturlabbet.

”Vi är väldigt stolta över att få kroka arm med Kulturlabbet och Räddningsmissionen i det här samarbetet och vi ser fram emot att fylla våra skyltfönster med unik textilkonst. Kultur, konst och mode är till för alla och det bevisar konstnärerna på Kulturlabbet med bravur.” Maria Anderson Marketing Manager Nordics på Hede Fashion Outlet.

Lisa Lilieroth teckensjunger Göteborg 400 års jubileumslåt

Den 4 juni fyller Göteborg 400 år! Bästa Lisa Lilieroth från Kulturlabbet är med och teckensjunger jubileumslåten ”Vi vill leva, vi vill dö i Göteborg”. Filmen är inspelad i Biskopsgården och är ett språkligt hjälpmedel och visuellt komplement, för att tillgängliggöra Katarina Hemlins fina text 

Inför den 4:e juni uppmuntrar Göteborgs stad att fira där vi är och hoppas att många vill lära sig jubileumslåten på teckenspråk - hoppas du vill vara med!