Medlemskap MatRätt

 

 

MatRätt vill finnas till för våra medlemmar med låg inkomst som har svårt att få pengarna att räcka till i vanliga livsmedelsbutiker. Som medlem kan du köpa varor till en tredjedel eller mindre av vanligt butikspris.

 

Så ansöker du om medlemskap

Om du tror att du är kvalificerad till medlemskap är du välkommen att ansöka om medlemskap. Medlemskapet är giltigt i ett år. Du ansöker om medlemskap i butiken, måndag - fredag 14:00-15:45.

Obs! För att ansöka om medlemskap behöver du ladda ner appen MatRätt. Detta gör du redan innan du kommer till oss med din ansökan. Du behöver också skapa ett konto i appen. Du hittar appen på App Store eller Google Play.
 

Ta med följande för ansökan: 

  • giltig ID-handling 
  • beslut/utbetalningsavi som styrker att du lever upp till kriterierna för medlemskap (exempelvis senaste utbetalning från försäkringskassan) 
  • din senaste löneavi om du arbetar och dina tre månaders senaste kontoutdrag eller förra årets deklaration 
  • den senaste utbetalningsavin om du har pension eller förra årets deklaration

Vem kan bli medlem?

Om du lever på försörjningsstöd, etableringsersättning, garantiersättning eller Migrationsverkets dagersättning är du automatiskt kvalificerad för ett medlemskap hos oss, oavsett vilket belopp du får ut i ersättning.

Lever du på sjukpenning, sjukersättning, A-kassa, pension, föräldrapenning, aktivitetsersättning, aktivitetsstöd, har löneutmätning eller lön måste din inkomst vara mindre än 9290 kr/månad efter skatt för att du ska kunna bli medlem.  

OBS! Som studerande kan du inte bli medlem i MatRätt.