Räddningsmissionen i unikt samarbete med Göteborgs Symfoniker

22 februari, 2022

I början av året startade Räddningsmissionen tillsammans med Göteborgs Symfoniker och Destination Tynnered en orkesterverksamhet i Communityskolan Tynnereds lokaler. Till orkestern välkomnas barn och ungdomar mellan 6-16 år från Tynnered och dess närområde. Undervisningen är helt kostnadsfri och deltagare har möjlighet att låna instrument.

”Orkestern är en dröm Räddningsmissionen burit på länge. Vi är så glada att kunna möjliggöra vår vision med tillsammans med Göteborgs Symfoniker och Destionation Tynnered”, berättar Emil Mattsson, Direktor Räddningsmissionen.

Orkesterverksamheten är en del av Räddningsmissionens Communityarbete. Communityarbetet är samlingsnamnet för de aktiviteter, insatser och verksamheter Räddningsmissionen bedriver för att skapa trygga mötesplatser och en meningsfull fritid till barn och vuxna i Göteborg.

”När det här initiativet kom till var det helt solklart att vi ville vara med. Vi satsar på det här för vi vet att barnen är framtiden och för att det är viktigt att engagera sig i dem. Vi vill ge dem förutsättningar att utvecklas genom att visa musiken, vara förebilder och inspirera. Att det är placerat i just Tynnered ser vi som en stor fördel. Vi finns ju till för hela samhället. Då är satsningar som denna en otrolig möjlighet för att nå ut till fler så vi får en bredare målgrupp med intresse för klassisk musik.” -Sten Cranner, VD och konstnärlig chef Göteborgs Symfoniker.

Vi är så taggade på att får se barnen utvecklas som personer och musiker i takt med detta samarbete! Vill du läsa mer om initiativet kan du kolla på communityskolan.se.

Communityarbete Räddningsmissionens Communityskola Räddningsmissionens Communityskola