Räddningsmissionen tar över Mediatorget och Kulturlabbet

1 juni, 2020

Idag är en stor dag! Vi firar att Räddningsmissionen officiellt från och med idag är en daglig verksamhets-aktör! Vi har tagit över huvudmannaskapet för verksamheterna Mediatorget och Kulturlabbet från Sensus. Det är två fantastiska daglig verksamheter som riktar sig till personer med intellektuella funktionsnedsättningar som är intresserade av skapande, konstnärligt arbete samt media. Vi är så glada över detta övertag och ser fram emot att förvalta och utveckla dessa två spännande verksamheter.

“Jag är så glad över detta och ser att dessa verksamheter på ett spännande sätt kommer komplettera de verksamheter vi redan bedriver inom LSS-området. Både Kulturlabbet och Mediatorget är unika verksamheter som ger en röst och en plattform till målgruppen på olika sätt. Jag ser att detta är en riktigt bra matchning in i vår organisation då vi har för hög kompetens inom LSS-verksamhet men även ett uppdrag att ge en röst till målgruppen och utmana samhällets syn på rättigheter och vilka som får ta plats i det offentliga rummet” säger Johanna Korol, områdeschef för Funktionshinder och idéburen välfärd. 

“Detta känns som en riktig toppen-värvning till Räddningsmissions-familjen! Två fantastiska verksamheter som ger en röst till målgruppen på ett sätt som vi verkligen beundrar. Jag är övertygad om att vi kommer kunna lära oss mycket av varandra och välkomnar med glädje detta spännande tillskott” säger Emil Mattsson, direktor Räddningsmissionen.

Vi säger ett stort välkommen till våra nya medarbetare! Vi ser fram emot att få lära känna er och se vad vi kan lära av varandra!