Räddningsmissionens Communityskola inreds med återbrukade möbler från Lekolar

5 juli, 2021

I augusti öppnar Communityskolan Tynnered vid Opaltorget. Räddningsmissionens första skola som genom goda samarbeten med universitet, näringslivet och närområdet syftar till att ge eleverna de bästa förutsättningarna för en god framtid. Företaget Lekolar, som många känner vid deras tidigare namn BRIO AB, går nu in och stöttar initiativet med återbrukade möbler till ett värde av 500 000 kr.

“Ideellt engagemang och frivilliga gåvor betyder oerhört mycket för oss. Vi är så otroligt tacksamma för den här generösa samverkan vi har med Lekolar och vi hoppas att detta bara är början på vårt samarbete”, säger Emil Mattsson, direktor på Räddningsmissionen om det nya samarbetet med Lekolar.

“När jag kom i kontakt med Räddningsmissionen och Communityskolan för några månader sedan tänkte jag att detta är ett utmärkt tillfälle att använda de returer och demoprodukter som annars bara står och samlar damm på vårt lager. Att återbruka dessa produkter och skapa en hållbar lärmiljö känns fantastiskt”, säger Daniel Helander, Projektansvarig från Lekolar.

Lekolar är marknadsledande i Norden på att skapa lärmiljöer i skolor och förskolor genom att tillhandahålla pedagogiska produkter, möbler, inredning, lekplatsutrustning samt förbruknings- och hobbyartiklar. Deras vision är att varje unge ska få blomma, vilket går väl ihop med Räddningsmissionens satsning på Communityskolan.
“Lekolars vision och uppdrag är att hjälpa lärare och pedagoger att lära ut och få barn och elever att blomstra. Communityskolan slutar inte när skoldagen är slut, utan arbetet med att skapa förutsättningar för barn att lyckas och utvecklas fortsätter på både kvällar och helger. Det är ett fantastiskt initiativ där vår vision lever nästintill dygnet runt, säger David Persson, VD på Lekolar.

I veckan rullade den första lastbilen av flera in och på plats vid Communityskolan stod volontärer i alla åldrar redo att bära in bord, stolar, golvskärmar med mera. Möbler som tidigare varit ute på andra skolor och vänt och möbler som just monterats på Lekolars monteringsenhet i Osby.

Communityskolan Tynnered är en icke-vinstdrivande friskola med fokus på kunskap och bildning genom kreativitet, kämparanda och höga förväntningar. Den är den första av sitt slag i Sverige och är inspirerad av ”Community schools” i England och USA.

“Communityskolan Tynnered är på ett vis ett helt vanligt högstadium, men sedan vill vi något mer. Vi vill verka tillsammans med människor som bor här, med företag och föreningar. Skolan kommer vara öppen även efter skoltid med olika aktiviteter för att skapa trygga mötesplatser för barn och vuxna i närområdet. Allt som gör att man får en bra skolgång och en bra fritid”, säger Ingrid Lindblad, rektor Communityskolan Tynnered.

“Ideellt engagemang och frivilliga gåvor betyder oerhört mycket för oss. Vi är så otroligt tacksamma för den här generösa samverkan vi har med Lekolar och vi hoppas att detta bara är början på vårt samarbete”

 Emil Mattsson, direktor på Räddningsmissionen om det nya samarbetet med Lekolar.

Räddningsmissionens Communityskolor Företag