Stort engagemang på Giving Tuesday!

4 december, 2020

För tredje året i rad bjöd vi in till att vara med och skänka frukostar till hemlösa på Giving Tuesday. En motrörelse till Black Friday som handlar om att givande och social hållbarhet istället för konsumtion. För bara 20 kr kan en hemlös få starta dagen med en rejäl frukost på våra frukostcaféer. Vi satte det höga målet 20 000 frukostar vilket skulle täcka behovet för hela vintern.  

Engagemanget vi har fått uppleva i år har varit helt överväldigande! Efter att ha slagit vårt mål på 20 000 frukostar redan vid lunchtid, på Giving Tuesday den 1 december, satte vi nya mål och vi kan nu konstatera att vi samlat in 53 416 frukostar. Det innebär att vi tillsammans samlat in över 1 miljon kronor på mindre än en vecka. Detta är ett rekord både för vår frukoströrelse och för den här typen av insamling på Räddningsmissionen. ”Jag är överväldigad men också ödmjuk över det enorma gensvar frukoströrelsen har fått. Det mänskliga fungerar! Tack.” säger Emil Mattsson, direktor på Räddningsmissionen. 

Det var både företag och privatpersoner som deltog i frukostinsamlingen. Företagen som var med i år var: Coldforce, Donsötank, Prevex AB, Liseberg AB, Beiersdorf, Susanne Dutt - Dutt CSR Consulting AB, PEAB, Sopab och KG Korggubben. En del kända ansikten deltog också, några av dem var Glenn Hysén, Emma Knyckare och Viveca Lärn. 

Tack vare alla engagerade kan vi ge möjlighet till fler människor i hemlöshet att äta frukost. Räddningsmissionens frukost är inte bara en mättande måltid, på våra frukostacféer erbjuds också varje gäst en stunds värme och vila, en god gemenskap och någon att prata med. Det finns möjlighet att ta en dusch, tvätta och få hjälp med kläder för den som behöver. Den som vill får också hjälp med myndighetskontakter, läkarbesök eller ett telefonsamtal.⁠  

Läs mer 

Hemlöshet och social exkludering Frukostcaféet Vasa – för hemlösa och socialt utsatta hemlöshet