Hemlöshet och social exkludering

I Göteborg lever 3 161 personer i hemlöshet varav 597 barn. Vi jobbar både med akuta insatser och långvariga relationer med syftet att skapa långsiktig förändring på den enskildes villkor.

Hemlöshet i Göteborg

Hur situationen ser ut och vad Räddningsmissionen gör på vägen mot att utrota hemlöshet.

Läs mer

Nyheter

Räddningsmissionen öppnar övernattningsboende för människor på flykt från Ukraina

Räddningsmissionen öppnar, i samarbete med Göteborgs Stad, ett tillfälligt övernattningsboende för människor på flykt från Ukraina. Boendet kommer öppna måndag 28 mars. Bemanningen av boendet sker med Räddningsmissionens personal, samt att även Räddningsmissionens engagerade och kompetenta volontärer kommer att hjälpa till med boendet. Skyddsvärnet och Göteborgs Stadsmissionen kommer också genom Göteborgs Stad öppna varsitt boende.

Hemlöshet och social exkludering Hjärterum - hyr ut din bostad hemlöshet
Läs mer
Mod och hopp i rädslans tid

"Om ett ord fick beskriva vår tid, vilket ord skulle det vara? Kanske ordet rädsla? Vi lever i en tid då vi är många som är rädda. Vi oroar oss för allt, stort som smått."

En text skriven av Emil Mattsson om vår tillvaro, tankar och julen. 

Hemlöshet och social exkludering Frukostcaféet Vasa – för hemlösa och socialt utsatta
Läs mer

Berättelser

Gratis fotvård till gästerna på Frukostcafé Vasa

Mikaela och Makda som äger kliniken Fotspecialisterna GBG tillsammans kände att det ville ge tillbaka till samhället och hjälpa människor i behov. Det startade då ett fint engagemang där det erbjuder gratis fotvård till gästerna på Räddningsmissionens Frukostcafé. Hör Mikaela berätta mer om varför det ville vara med och bidra: 

 

Läs mer
Ett regnigt Göteborg

"Hur mycket jag än ibland försöker romantisera Gbg-regn så är det en tid som man på något sätt bara ska ta sig igenom. Vissa människor är vana att härda ut alla väder utomhus. Ansiktena som möter mig på morgonen från kön utanför Frukostcafét är härdade ansikten, vissa mer än andra".

Läs mer om Michael Wahlströms tankar en regnig dag i Göteborg: 

Läs mer