Hemlöshet och social exkludering

I Göteborg lever 3 161 personer i hemlöshet varav 597 barn. Vi jobbar både med akuta insatser och långvariga relationer med syftet att skapa långsiktig förändring på den enskildes villkor.

Hemlöshet i Göteborg

Hur situationen ser ut och vad Räddningsmissionen gör på vägen mot att utrota hemlöshet.

Läs mer

Nyheter

Reaktion på Hemlöshetsrapporten 2021

Varje år tar Göteborgs stad fram en hemlöshetsrapport som ger en bild av hemlösheten i Göteborg. Resultatet visar att hemlösheten minskar för tredje året i rad i Göteborg. Trots detta är hemlöshetsfrågan fortfarande problematisk och orsakerna är många och komplexa. 

Hemlöshet och social exkludering Frukostcaféet Vasa – för hemlösa och socialt utsatta Hjärterum - hyr ut din bostad 35:an – en säng för natten
Läs mer
Vaccination för hemlösa på Frukostcaféet Vasa

Just nu är har vi möjlighet att erbjuda vaccination för covid-19 på vårt frukostcafé för människor i social utsatthet! En satsning av Västra Götalandsregionen för att nå svårnådda grupper i samhället med vaccin.

Hemlöshet och social exkludering Frukostcaféet Vasa – för hemlösa och socialt utsatta Coronakrisen Så gör vi skillnad
Läs mer

Berättelser

Berättelser från en barndom

Som så många andra kom han en dag in genom min dörr på Räddningsmissionens Frukostcafé Vasa. Han ville berätta om sitt liv, men vi skulle inte sitta där på varsin stol. Nej, han gav mig ett USB-minne med 146 sidor berättelser och bilder som han skapat under ett år på behandlingshem. ”Läs” sa han.

Läs mer