35:an – en säng för natten

 

I hjärtat av Göteborg driver Räddningsmissionen ett jourboende för hemlösa. Hit kommer män och kvinnor i alla åldrar som saknar bostad. På 35:an bor man en natt i taget. Här får man ett eget rum och en nybäddad säng för att kunna låsa om sig. I kökslampans sken kan man ta sig lite kvällsmat och där finns personal att samtala med. Den som vill slappna av framför TV:n i allrummet kan göra det. 

På 35:an vill vi möta människor i ögonhöjd. Här behöver ingen skämmas för vem man är, vad man gjort eller inte gjort. Alla får vara sig själva.  

Till våra akuta insatser hör att ombesörja för våra gästers basala behov: mat, sömn och rena kläder. Långsiktigt vill vi bygga hållbara relationer för att på sikt hitta vägar ut ur hemlösheten. Vi vill se och stärka det friska och positiva hos våra gäster.  Till vår hjälp har vi många volontärer som gör ovärderliga insatser.  

Verksamheten drivs i samarbete med Göteborgs stad. 

Varför behövs 35:an? 

Det övergripande målet för 35:ans verksamhet är att minska antalet hemlösa. Till oss kommer ofta människor vars kontakter med socialtjänst och andra instanser av olika anledningar inte fungerar. Många lever i missbruk och har drabbats av psykisk ohälsa. Uppsökarenheten, vägledare och personal på 35:an arbetar tillsammans för att motivera och länka människor tillbaka till socialtjänsten så att de på sikt kan få ett eget boende.  

Kontakta oss

Behöver du akut hjälp med sovplats för natten?  Göteborgs Stads uppsökarenhet, Räddningsmissionens jourboende och Stadsmissionens vägledare stöttar dig som lever i hemlöshet. Vi samtalar med dig om din situation och hjälper dig vidare.  

Uppsökarenheten har telefontid kl 21.30-24.00. Samtalet kostar inget.

020-200303

Räddningsmissionen följer utsatta på vägen hem

Årets vinterkampanj från Räddningsmissionen är en alternativ kartläggning av hemlösheten i Göteborg. Temat för kampanjen är ”På väg hem” och genom den vill Räddningsmissionen visa komplexiteten bakom hemlösheten. Den verkliga vägen till ett eget hem är långt ifrån enkel för de 5015 personer som enligt den senaste officiella statistiken saknar ett hem.

Hemlöshet och social exkludering Utsatta EU-medborgare Frukostcaféet Vasa – för hemlösa och socialt utsatta 35:an – en säng för natten Socialt stöd och Familjecenter Påväghem
Läs mer