35:an – en säng för natten

 

I hjärtat av Göteborg driver Göteborgs Räddningsmission ett jourboende för hemlösa. Hit kommer män och kvinnor i alla åldrar som saknar bostad. På 35:an bor man en natt i taget. Här får man ett eget rum och en nybäddad säng för att kunna låsa om sig. I kökslampans sken kan man ta sig lite kvällsmat och där finns personal att samtala med. Den som vill slappna av framför TV:n i allrummet kan göra det. 

På 35:an vill vi mötta människor i ögonhöjd. Här behöver ingen skämmas för vem man är, vad man gjort eller inte gjort. Alla får vara sig själva.  

Till våra akuta insatser hör att ombesörja för våra gästers basala behov: mat, sömn och rena kläder. Långsiktigt vill vi bygga hållbara relationer för att på sikt hitta vägar ut ur hemlösheten. Vi vill se och stärka det friska och positiva hos våra gäster.  Till vår hjälp har vi många volontärer som gör ovärderliga insatser.  

Verksamheten drivs i samarbete med Göteborgs stad. 

Varför behövs 35:an? 

Det övergripande målet för 35:ans verksamhet är att minska antalet hemlösa. Till oss kommer ofta människor vars kontakter med socialtjänst och andra instanser av olika anledningar inte fungerar. Många lever i missbruk och har drabbats av psykisk ohälsa. Uppsökarenheten, vägledare och personal på 35:an arbetar tillsammans för att motivera och länka människor tillbaka till socialtjänsten så att de på sikt kan få ett eget boende.  

Kontakta oss

Behöver du akut hjälp med sovplats för natten?  Göteborgs Stads uppsökarenhet, Göteborgs Räddningsmissions jourboende och Stadsmissionens vägledare stöttar dig som lever i hemlöshet. Vi samtalar med dig om din situation och hjälper dig vidare.  

Uppsökarenheten har telefontid kl 21.30-24.00. Samtalet kostar inget.

020-200303

Ledare: För alla människors väl

Återigen är det mörkt och kallt. Årstidernas skiftningar är obevekliga. Ingen kommer undan, åtminstone inte i det här landet. Och att vi börjar närma oss jul märker alla organisationer som arbetar med socialt utsatta människor. Aldrig är engagemanget så stort som nu. Plötsligt hör många av sig och vill bli volontärer. Plötsligt strömmar det in pengar till verksamheten från privatpersoner och företag. Och det kanske inte är så konstigt? Är det någon gång på året som klyftorna mellan människor syns så är det nu. Vissa har det, åtminstone på ytan. Brasan som sprakar, familjen som samlas, glöggminglet och adventskaffet. Andra har det inte. Kylan, mörkret och ensamheten är ett helvete för många.

Hemlöshet och social exkludering Frukostcafét – för hemlösa och socialt utsatta 35:an – en säng för natten Ledare
Läs mer
”Vårt givande är inte en utgift, utan en möjlighet.”

Basen i all vår insamling är våra trogna, regelbundna givare. De som ger en liten peng varje månad, år ut och år in. En av dem är familjen Hultman. Vi har träffat Fredrik och pratat om hur allting började och hur de ser på sitt givande.

Utsatta EU-medborgare Solrosen 35:an – en säng för natten Frukostcafét – för hemlösa och socialt utsatta Insamling
Läs mer