Frukostcaféet Vasa – för hemlösa och socialt utsatta

Ett café dit alla är välkomna

På Vasagatan 14 serverar vi fyra dagar i veckan Göteborgs mest uppskattade grötfrukost till personer som lever i hemlöshet och social utsatthet. Våra gäster har dessutom möjlighet att ta en dusch och tvätta sina kläder. Vi delar ut kläder och skor i den mån vi har. Man kan också få hjälp med att ta kontakt med myndigheter, låna en telefon eller samtala om sin situation med oss som jobbar här. 
 

Vill du vara med och stötta Räddningsmissionens arbete?

Ge en gåva Giving Tuesday

"För mig är det här caféet helt livsavgörande. Jag har gått hit varje dag i 4-5 år, jag har ingen annanstans att ta vägen. Här känner jag mig alltid välkommen."

Kenny, gäst på caféet

Varför behövs Frukostcaféet? 

Varje dag kommer det mellan 120 -180 gäster till oss. De flesta har någon form av beroende, psykisk ohälsa, är ensamma eller lever i utanförskap. Vi vill därför erbjuda en lugn och rofylld miljö, förmedla hopp och skapa gemenskap. Personalgruppen består av diakoner och socialarbetare. Vi ser ett värde i varje människa och tror att förändring till det bättre alltid är möjligt. 

Öppettider

Måndag 8:45-12:00 

Tisdag 8:45-12:00 

Onsdag - Caféet stängt

Torsdag 8:45-12:00 

Fredag 8:45-12:00

Öppettider under jul

Mån-tis 20-21 december 8:45-12:00

Mån-tis 27-28 december 8:45-12:00

Mån-tis 3-4 januari 8:45-12:00

 

 

Hemlöshet i Göteborg

Läs mer om hur situationen ser ut och vad Räddningsmissionen gör på vägen mot att utrota hemlöshet.

LÄS MER

Kontakta oss

Har du frågor kring Frukostcaféets dagliga verksamhet är du varmt välkommen att höra av dig till oss!

Berättelser

Gratis fotvård till gästerna på Frukostcafé Vasa

Mikaela och Makda som äger kliniken Fotspecialisterna GBG tillsammans kände att det ville ge tillbaka till samhället och hjälpa människor i behov. Det startade då ett fint engagemang där det erbjuder gratis fotvård till gästerna på Räddningsmissionens Frukostcafé. Hör Mikaela berätta mer om varför det ville vara med och bidra: 

 

Läs mer
Ett regnigt Göteborg

"Hur mycket jag än ibland försöker romantisera Gbg-regn så är det en tid som man på något sätt bara ska ta sig igenom. Vissa människor är vana att härda ut alla väder utomhus. Ansiktena som möter mig på morgonen från kön utanför Frukostcafét är härdade ansikten, vissa mer än andra".

Läs mer om Michael Wahlströms tankar en regnig dag i Göteborg: 

Läs mer

Nyheter

Mod och hopp i rädslans tid

"Om ett ord fick beskriva vår tid, vilket ord skulle det vara? Kanske ordet rädsla? Vi lever i en tid då vi är många som är rädda. Vi oroar oss för allt, stort som smått."

En text skriven av Emil Mattsson om vår tillvaro, tankar och julen. 

Hemlöshet och social exkludering Frukostcaféet Vasa – för hemlösa och socialt utsatta
Läs mer
Klara Zimmergren och Räddningsmissionen tillsammans i kampen mot hemlöshet 

Julkampanjen som uppmärksammar hemlöshet, lanseras i år tillsammans med Klara Zimmergren och med ett fokus på kvinnor i hemlöshet. Här kan du läsa mer om årets julkampanj och vad hemlöshet innebär för kvinnorna som har hamnat i det. 

Hemlöshet och social exkludering Frukostcaféet Vasa – för hemlösa och socialt utsatta Stöd för kvinnor utsatta för hedersvåld och könsstympning hemlöshet Insamling
Läs mer