Frukostcafét – för hemlösa och socialt utsatta

På Vasagatan 14 serverar vi fyra dagar i veckan Göteborgs mest uppskattade grötfrukost till personer som lever i hemlöshet. Våra gäster har dessutom möjlighet att ta en dusch och tvätta sina kläder. Vi delar ut kläder och skor i den mån vi har. Man kan också få hjälp med att ta kontakt med myndigheter, låna en telefon eller samtala om sin situation med oss som jobbar här. 

Varför behövs Frukostcafét? 

Varje dag kommer det mellan 120 -180 gäster till oss. De flesta har någon form av beroende, psykisk ohälsa, är ensamma eller lever i utanförskap. Vi vill därför erbjuda en lugn och rofylld miljö, förmedla hopp och skapa gemenskap. Personalgruppen består av diakoner och socialarbetare. Vi ser ett värde i varje människa och tror att förändring till det bättre alltid är möjligt. 

Bli volontär hos oss! 

Caféet är beroende av fyra volontärer varje dag för att verksamheten ska fungera optimalt. Det finns alltid personal på plats som leder arbetet.  Är du intresserad av att bli volontär på Cafét eller någon annanstans inom Göteborgs Räddningsmission, läs mer på volontärsidan.

Bli volontär

Öppettider


Måndag 8:45-12:00 

Tisdag 8:45-12:00 

Onsdag - Caféet stängt

Torsdag 8:45-12:00 

Fredag 8:45-12:00 

 

Vi stänger för sommaren 1:e juli och öppnar sedan igen 5:e augusti. 

 

Kontakta oss

Har du frågor kring Frukostcaféts dagliga verksamhet är du varmt välkommen att höra av dig till oss!

"För mig är det här caféet helt livsavgörande. Jag har gått hit varje dag i 4-5 år, jag har ingen annanstans att ta vägen. Här känner jag mig alltid välkommen."

Kenny, gäst på caféet
Ledare: För alla människors väl

Återigen är det mörkt och kallt. Årstidernas skiftningar är obevekliga. Ingen kommer undan, åtminstone inte i det här landet. Och att vi börjar närma oss jul märker alla organisationer som arbetar med socialt utsatta människor. Aldrig är engagemanget så stort som nu. Plötsligt hör många av sig och vill bli volontärer. Plötsligt strömmar det in pengar till verksamheten från privatpersoner och företag. Och det kanske inte är så konstigt? Är det någon gång på året som klyftorna mellan människor syns så är det nu. Vissa har det, åtminstone på ytan. Brasan som sprakar, familjen som samlas, glöggminglet och adventskaffet. Andra har det inte. Kylan, mörkret och ensamheten är ett helvete för många.

Hemlöshet och social exkludering Frukostcafét – för hemlösa och socialt utsatta 35:an – en säng för natten Ledare
Läs mer
Göteborgs Räddningsmission lanserar Giving Tuesday-kampanj

Tisdagen den 27 november är det Giving Tuesday. Giving Tuesday började i USA som en motrörelse till Black Friday och fokuserar på att ge istället för att köpa och konsumera. Göteborgs Räddningsmission lanserar nu en kampanj som går ut på att få Göteborgare och andra, att skänka 20 kronor via swish under tisdagen. 20 kronor är kostnaden för en frukost på deras frukostcafé för hemlösa i Göteborg.

Hemlöshet och social exkludering Frukostcafét – för hemlösa och socialt utsatta Giving Tuesday
Läs mer