Skänk livsmedel

 

Donerad mat och livsmedelsvinn redistribueras till sociala verksamheter runt om i Göteborg eller säljs i MatRätt, Göteborgs första social supermarket. 

Det finns ett ständigt behov av livsmedel och vi tar gärna emot mat- och livsmedelsdonationer som följer gällande regler och riktlinjer för spårbarhet och obruten kylkedja.

Den donerade maten ska vara av god kvalitet och i obrutna förpackningar. Är det kyl- eller frysvaror måste det alltid kunna redogöras för en obruten kylkedja. Reglerna för egenkontroll enligt EU-direktiv godkänner inte heller att vi tar emot mat som stått framme, exempelvis på en buffé. 

Livsmedel från privatpersoner kan vi inte ta emot på grund av gällande livsmedelsregler om spårbarhet.

 

Information om livsmedel som skänks

Vid kontakt för en livsmedelsdonation ser vi gärna att du uppger:

·       Mängd i antal, konsumentförpackningar och vikt/volym.

·       Bäst före-datum.

·       Leverans. Har ni möjlighet att leverera själva eller ska det hämtas? Vi behöver adress och kontaktperson om det ska hämtas. Vid alla leveranser krävs det att en följesedel bifogas för att vi ska ha spårbarhet.

 

För samarbeten runt matdonationer

Räddningsmissionens verksamhetsområde Matcentralen arbetar med arbetsintegration och att reducera matsvinn. För samarbeten är du välkommen att kontakta oss på nedan mejl eller telefonnummer.

Välkommen att kontakta oss!

För kontakt av leverans av mat/produkter:

matratt@raddningsmissionen.se  
 031-712 13 00


För nya samarbetspartners kontakta butikschef