Skänk livsmedel

 

Vi behöver ert matsvinn!

Vårt mål är att vara med att bekämpa matfattigdom, genom donerat matsvinn. Vi tar emot 20 ton matsvinn varje vecka, och i takt med att medlemsantalet ökar behöver vi också fler samarbeten med matdonatorer. Vi letar efter butiker, grossister, producenter och andra verksamheter som arbetar med mat för att tillsammans bekämpa matfattigdomen i Göteborg. Vi som arbetar på MatRätt har stor erfarenhet av hantering av mat. Inkomsterna från MatRätt täcker kostnader för personal, logistik och hyra. Eventuellt överskott kommer används till att utöka vår verksamhet i form av fler butiker för att möta det behov som finns. Vi hämtar matsvinnet på plats hos er! Vi har en kyllastbil samt en lastbil för produkter som inte behöver kyl eller frys. Vi välkomnar också egna transporter från företag som finns på andra orter utanför Göteborg. Vill ni ha hjälp med hur det praktiska kan fungera hos er för sortering av produkter som ni inte väljer att sälja, så är vi bara ett samtal bort. Vi tar emot all mat som går att äta All mat som kan ätas istället för att slängas är en stor vinst för miljön!

Vi tar emot all mat som går att äta, till exempel:

• Krossade ytterförpackningar

• Mat med kort datum

• Överproduktion

• Storförpackningar

Färskvaror kan ha två till tre dagar kvar på sitt bäst-föredatum. Frys-och torrvaror kan ha passerat datum med någon vecka så länge fryskedjan inte är bruten. Då vi arbetar med spårbarhet underlättar det om det finns en följesedel till produkterna, om inte så journalför vi det när leverans ankommer till MatRätt.

 

För samarbeten runt matdonationer

Vi är bara ett samtal bort! Var med oss och minska matsvinnet samtidigt som vi bekämpar matfattigdomen i Göteborg. En fantastisk möjlighet för ert företag att bidra till ett varmare samhälle! Vi behöver er hjälp för att hjälpa fler. Vårt samarbete kommer att lyftas i våra kanaler och ni kommer även få ett kommunikations-kit med bilder och loggor för att kunna kommunicera det i era kanaler. Tillsammans kan vi göra Göteborg till en varmare stad för människor i utsatthet!

För samarbeten är du välkommen att kontakta oss på nedan mejl eller telefonnummer.

Välkommen att kontakta oss!

För kontakt av leverans av mat/produkter:

matratt@raddningsmissionen.se  
 031-712 13 00


För nya samarbetspartners kontakta: