Behandlingsassistenten Erna firar sin tionde julafton på 35:an

Alla har inte ett hem att fira jul i eller någon att fira jul med. På julafton finns vi med på vägen mot ett eget hem, genom vårt jourboende 35:an för människor i hemlöshet. Vår fantastiska medarbetare Erna firar i år sin tionde julafton på 35:an. Det här berättar Erna om julen där:

”Julen handlar ju mycket om familj och gemenskap. Vi är väldigt medvetna om att de som kommer till 35:an på julafton firar julen utan sin familj. Vi gör ingen överdriven julpyntning utan försöker hålla det enkelt, eftersom vi vet att julen är en smärtsam tid för många. Den påminner om saknaden efter familj och vänner som man inte firar tillsammans med, och relationer man kanske inte har. Många som kommer till oss längtar till exempel väldigt mycket efter sina barn.

Samtidigt försöker vi göra det mysigt och bjuda på lite enklare julmat. Och sen säger vi att vi på 35:an också är en sorts familj, för det är vi ju. Vissa av dem som kommer på julafton har jag nog firat varje julafton med de senaste tio åren, eftersom det tyvärr är svårt att ta sig ur hemlöshet.”

Hemlöshet och social exkludering 35:an – en säng för natten