Gunnar bakar bröd för Räddningsmissionen

Om du ser en man cyklandes med brödpåsar på Brännö kan det vara Gunnar Mattsson! För ett tag sen publicerade han ett inlägg på Facebook där han berättade att man kan köpa bröd av honom på Brännö till förmån för Räddningsmissionen.

”Det har gått jättebra! Jag la upp inlägget i lördags och sen bakade jag hela dagen och cyklade sedan runt och levererade. Imorgon ska jag baka igen och då har jag 30 kunder som beställt!”

Gunnar berättar att han har gjort liknande grejer förut. ”Jag är rätt så kreativ och kommer på lite olika idéer. Jag och min fru har bland annat sålt sticklingar och äppelmos utanför affären, men nu i coronatider kom jag på idén att lägga upp det på Facebook istället så behöver man ju inte träffas på samma sätt. Och sen cyklar jag runt till de som beställt och överlämnar brödet lite på avstånd. Det har varit jättekul att få träffa lite nya människor på Brännö, jag har inte haft koll på alla som beställt av mig.” 

Så vad är det då för populärt bröd Gunnar bakar? ”Det är ett bröd med hälften rågsikt och hälften vetemjöl kryddat med kummin och salt. Jag tar 30 kr och då får de ett och ett halvt bröd, men många betalar mer. Det ger bra avkastning! Det kostar inte så mycket att baka ett bröd, det är ju i princip bara mjöl och vatten.” 

Räddningsmissionen ligger Gunnar varmt om hjärtat. Hans fru Eva är volontär på frukostkaféet och hans son Emil råkar vara direktor för organisationen. ”Jag brinner mycket för Solrosen, men också frukostkaféet för hemlösa” säger han. 

Gunnar vill uppmuntra fler till liknande initiativ! ”Man behöver inte ha så mycket, det handlar egentligen inte om brödet. Folk är givmilda! De vill gärna vara med och skänka pengar till goda saker.”

Nu säger Gunnar att han stänger butiken för påsk. ”Men efter det kan det hända att jag säljer igen” avslutar Gunnar. 

”Man behöver inte ha så mycket, det handlar egentligen inte om brödet. Folk är givmilda! De vill gärna vara med och skänka pengar till goda saker.”

 

Gunnar Mattsson

Hemlöshet och social exkludering Solrosen Solrosen Göteborg Solrosen Borås Frukostcaféet Vasa – för hemlösa och socialt utsatta