Hej Carina, butikschef på MatRätt!

Det här är Carina Björk, butikschef på MatRätt i vår butik på Flatås Torg. Vi har träffat Carina för att lära känna henne lite mer och höra om hur hon tycker det är att arbeta på MatRätt.
 

Hej Carina! Vem är du och varför sökte du jobbet som butikschef på MatRätt? 

”Jag har jobbat många år inom socialt arbete i offentlig verksamhet. Jag kände nu att jag som nästa steg vill använda mina kunskaper och erfarenhet på en annan arena. Det som tilltalar mig med Räddningsmissionen är den starka kopplingen till värdegrunden som ligger nära min egen, och att värdegrunden är ständigt närvarande i det dagliga jobbet. Jag sökte jobbet just på MatRätt för att jag såg att jag här kunde bidra med min långa erfarenhet, och för att frågor som rör arbetsintegration, matsvinn och matfattigdom länge har intresserat mig. Att få vara en del av en verksamhet som jobbar för att alla ska ha råd att få äta sig mätta på mat lagat av bra råvaror, känns fantastiskt och på riktigt meningsfullt!” 


Vad är det bästa med ditt jobb? 

”Att jag får jobba med ett fantastiskt team i butikerna och att vi tillsammans bidrar till minskad matfattigdom, mindre matsvinn och att vi är delaktiga i att fler får en plats på arbetsmarknaden genom att erbjuda en plats för arbetsträning och arbetsintegration. Tillsammans gör vi skillnad på riktigt!”


På tal om mat, vad äter du helst för mat själv? 

”Jag älskar mat, provar gärna nya smaker och äter gärna allt som är lagat med hjärtat och det mesta brukar smaka fint i gott sällskap! Samtidigt får jag ju erkänna att surströmming ligger mig extra varmt om hjärtat, men där är det inte alltid så enkelt att få sällskap till bordet"

 

Kommer du till butiken på Flatås Torg och ser Carina får du gärna säga hej!

Socialt företagande MatRätt MatRätt