Jag tror inte det är sant, jag får nypa mig i armen

I december 2021 berättade vi om Jeanette. Då arbetstränande hon på MatRätt och livet hade börjat ljusna igen efter en tid av misshandel, otrygghet och svårigheter.

Nu har vi mött henne igen - denna gång i rollen som lageransvarig på MatRätt på Flatås Torg!

Om någon hade sagt till mig att jag kommer att jobba som lageransvarig på en matbutik hade jag aldrig trott på det!

Hon berättar att anställningen på MatRätt har gett henne mer trygghet och stabilitet i vardagen. Nu bor hon i en egen trerumslägenhet och kan köpa det hon behöver för egna pengar - en självständighet det var länge sedan hon upplevde.

- Jag får nypa mig i armen när tänker på hur jag har det nu. Jag känner att jag växt sedan jag fick min anställning och ännu mer nu med ansvaret för lagret.

Josefine Söderman är butikschef och gläds mycket åt Jeanettes utveckling. Hon säger så här:

- Jeanette är mer trygg i sig själv och det är så roligt att se hennes utveckling sedan hon kom till oss första gången. Jag ser hur hon med ett leende löser olika problem som kan uppstå, och hon tar för sig mer och mer på våra möten. Hon har ett eget tydligt driv och vill utvecklas hela tiden, det är fantastiskt.

Vi är så glada över att numera ha Jeanette som medarbetare hos oss! Hon är ett bevis på hur liv kan vända om totalt med rätt förutsättningar. I sin roll på MatRätt är hon nu med och bidrar till att sprida hopp och glädje till så väl kunder som kollegor, och förkroppsligar vår vision om att alla människor har rätt till ett värdigt liv.


Vill du läsa artikeln om Jeanette? Länk hittar du nedanför.

Jeanette i Din Nästa

Socialt företagande MatRätt Arbetsträning och öppenvård med stöd MatRätt Arbetsträning Livsberättelse