Nobelfest på Bellmansgatan

I december hölls en festlig Nobelmiddag för Bellmansgatans gruppboende. Både boende och personal fick ta del av en god trerätters-meny som tillagades och serverades av tre fantastiska volontärer från Donsö Missionskyrka. Maten serverades på lyxigt porslin donerat av Cityporslin, som ville bidra till känslan av att det vore Nobelfest, på riktigt.

”Maten var suverän!” - boende på Bellmansgatans gruppboende.

Kvällen bjöd även på musik och underhållning, samt en prisutdelning med välformulerade utmärkelser till var och en av de boende. Titlar som ”årets brevskrivare” och årets omtänksammaste” delades ut till personer som tacksamt tog emot det fina priset med sitt namn ingraverat på pokalen.

”Jag blir både överraskad och hedrad! Det bli en sporre till att öva mer och utveckla mitt gitarrspel.” - Olle, pristagare av utmärkelsen ”årets musiker”.

”Vi ville göra den här nobelfesten för våra boende och maxa med precis allt. Mat, dekorationer, program - allt. Många av dem har aldrig upplevt sådant här engagemang för sin skull tidigare. De är en grupp som ofta känner sig bortprioriterade och åsidosatta. Vi ville att de skulle känna att de är värda att fixa en fest för. Och utmärkelsen de fick visade sig vara höjdpunken för kvällen. De fick känna sig sedda och speciella, att deras egenskaper och talanger faktiskt är värda något.”

- Suzana Zimonja-Mitric, Behandlingsassistent Bellmansgatans gruppboende.

Våra boenden Bellmansgatans gruppboende Psykiatri