Klara Zimmergren tillsammans med Räddningsmissionen

 

Klara Zimmergren jobbar som komiker, programledare och skådespelare. Sedan hösten 2021 har hon dessutom engagerat sig i Räddningsmissionens frågor kring hemlöshet och utsatthet. 

– Jag är glad och stolt över att få vara med och bidra till Räddningsmissionens viktiga arbete, säger Klara. 

På Räddningsmissionen jobbar vi dagligen för att bekämpa hemlöshet och göra tillvaron lite lättare för de som befinner sig i denna svåra situation. En person som valt att kroka arm med oss i vårt arbete är skådespelaren och programledaren Klara Zimmergren.

Klara har valt att engagera sig i frågor kring hemlöshet och utsatthet tillsammans med Räddningsmissionen för att sprida kunskap och vara en röst för dessa viktiga frågor. Hennes genuina intresse och engagemang hjälper oss att nå ut och lyfta problematiken kring hemlöshet.

– Räddningsmissionens arbete har gjort stort intryck på mig. Jag har fått höra om gripande livsöden men också berättelser om hopp och gemenskap, berättar Klara. Jag är imponerad av vad de gör och vad de betyder för de människor som de möter.  

Klara har träffat medarbetare i organisationen för att samtala om hemlöshet och social utsatthet, hur den uppstår och vad Räddningsmissionen gör. I de tre olika filmerna får hon möta Patti Hansén - verksamhetschef hemlöshet, Eva Erlandsson - pastor, Madeleine Forsén - enhetschef boendeteamet och Eva som själv levt i hemlöshet i Göteborg under många år. 

Vi hoppas att filmerna ska få vara lärorika och skapa mer förståelse kring hemlöshet.

"Jag är imponerad av vad Räddningsmissionen gör och vad
de betyder för de människor som de möter."

Hemlöshet och social exkludering Frukostcaféet Vasa – för hemlösa och socialt utsatta Caroline - Boende för äldre hemlösa kvinnor hemlöshet