Lisebergs julgran tänds för Räddningsmissionen

19 november, 2020

När beskedet kom att julgranen i Lisebergstornet inte skulle tändas i år engagerade det många göteborgare. Detta fick Liseberg att ändra sig, och nu väljer de att på fredag tända julgranen tillsammans med Räddningsmissionen.

I oktober gick Liseberg ut med informationen att de tyvärr inte skulle kunna tända julgranen i Lisebergstornet på grund av ekonomiska skäl. Det har varit ett tufft år för Liseberg då de inte har kunnat ha parken öppen under året och att tända julgranen är en stor kostnad. Detta väckte stort engagemang hos göteborgarna eftersom julgranen är en sådan symbol för Göteborg och har under 20 år spridit ljus, hopp och julstämning. Flera har hört av sig och har till och med velat skänka pengar för att granen skulle få lysa. Detta fick Liseberg att tänka om.

Liseberg väljer nu att tända granen tillsammans med Räddningsmissionen. ”I år blev det tydligare än någonsin att julgranen för många symboliserar hopp och värme, något vi alla kan behöva i vintermörkret och i situationen som hela vårt samhälle befinner sig i just nu. Därför känns det extra bra att låta vår samarbetspartner Räddningsmissionen tända upp granen i år, en organisation som utför ett viktigt arbete med att sprida just hopp, ljus och värme till alla göteborgare, framförallt till de som inte alltid syns och hörs", säger Ebba Källeskog, PR-ansvarig på Liseberg.

Liseberg hoppas nu att de som tidigare ville skänka pengar för att tända granen, istället nu väljer att stötta Räddningsmissionens arbete med människor i olika former av utsatthet. En insamling startar i samband med grantändningen på Lisebergs Facebook-sida.

“Det är en stor ära för oss att vara med när julgranen tänds i år. Liseberg och Räddningsmissionen är två organisationer som på olika sätt verkar för att skapa ett medmänskligare Göteborg. Tillsammans får vi sprida ljus och hopp i en svår tid.” säger Emil Mattsson, direktor på Räddningsmissionen.

Fredagen 20 november kl 07.00 tänds granen tillsammans med Räddningsmissionen. En livesändning kommer att ske via Lisebergs Facebook-sida.