Räddningsmissionen fixar musikfestival på Instagram

3 maj, 2020

Under tre dagar, måndag, tisdag och onsdag bjuder Räddningsmissionen på musikfestival via instagram: Tillsammans – för varje människa. Varje kväll kommer 3-4 artister sända en minikonsert, live från sina hem, på Räddningsmissionens instagramkonto. Festivalen genomförs till förmån för organisationens sociala arbete. Något som har extra stor betydelse nu under Corona-pandemin, då många utsatta och hemlösa människor har det extra tufft.

– Hur ska man isolera sig när man är hemös? Och hur sköter man sin hygien om man inte har tillgång till dusch, tvål och andra tvättmöjligheter. Våra verksamheter behövs extra mycket just nu, Corona-viruset slår hårt mot människor som redan lever i utsatthet, säger Emil Mattsson som är direktor på Räddningsmissionen. Det känns också bra att bjuda på lite försommarfestival nu när det inte finns några andra konserter att gå på.

Festivalen har fått namnet ”Tillsammans – för varje människa” och alla artister ställer upp gratis och alla lyssnare och tittare har möjlighet att swisha en gåva till Räddningsmissionens arbete.

Här är artisterna som medverkar i festivalen:

Måndag 4 maj

Mattias och Therese Martinsson, A Treehouse Wait/Jenny Wahlström och Magnus Helmner

Tisdag 5 maj

Michael Jeff Johnson, Hvila-kvartetten från Göteborgs Symfoniker, Martin Nurmi och Olivia Junholm

Onsdag 6 maj

Agnes Grahn, Simon Ljungman, Timo Räisänen, Robert Eriksson och stråkkvartetten Omorfia

– Vi hoppas att vi kan bjuda på fin musik och några hoppfulla kvällar i en digital men ändå mänsklig gemenskap. Allt är ju live, ingenting är förinspelat. Så det känns spännande att tvingas hitta nya kreativa sätt att mötas på, säger Emil Mattsson

Coronakrisen