Adams hyresgäst födde i bilen

Detta är en berättelse om medmänsklighet och engagemang när det är på riktigt. Adam har varit hyresvärd i flera år via vårt projekt Hjärterum där privatpersoner kan hyra ut hela eller delar av sin bostad för att ge boende till människor som står utanför bostadsmarknaden. Han bor i ett hus med sina barn och på övervåningen har det via Hjärterum bott tre tjejer som nyligen kommit från Eritrea. En av dem är S och efter ett tag blev hon gravid. Adam är en otroligt engagerad hyresvärd och har hjälpt sina hyresgäster mycket bland annat med kontakt med myndigheter och agerat tolk. När Adam fick veta att S var gravid har det varit självklart för honom att finnas till hands. “Jag har varit inställd på att det är jag som kommer köra henne till förlossningen” berättar Adam. 

En dag förra veckan kom två av S:s vänner och knackade på dörren och sa att S inte mådde bra. “Jag förstod direkt att det nog var dags nu och satte på mig tofflorna utan att tänka” berättar Adam. Se kom ner med sin pojkvän och en kompis och de körde snabbt till sjukhuset. 

“Vi kom fram till sjukhuset och jag ringde på porten och sa att ‘Jag har en tjej i min bil som föder barn’! Vad ska man säga liksom?” säger Adam och skrattar.

När sjuksköterskorna och Adam kommer fram till bilen är barnet redan fött! “Barnet var redan ute och S kommer ut med flickan i famnen! Det var den snabbaste förlossningen jag varit med om!” säger Adam. S och hennes dotter är nu hemma från sjukhuset och båda mår bra.

Vi frågar Adam var allt det här engagemanget kommer ifrån och han svarar: “När jag var liten var jag med i scouterna och sedan dess har det suttit i att man tänka på hur andra har det och hjälpa andra. Det var därför jag valde att hyra ut genom Hjärterum. Men det kom också väldigt lämpligt i min egen livshistoria. Jag trodde att jag skulle behöva flytta från mitt hus för att jag inte hade råd att ha kvar det, men så kom Hjärterum in i bilden och jag kunde hyra ut delar av det istället. Den extra inkomsten gjorde att jag kunde garantera att alla som bor under mitt tak kan ha det bra. Jag skulle säga att Räddningsmissionen och Hjärterum har inte bara hjälpt de här tjejerna utan också hjälpt mig att stå på mina egna ben. De har varit väldigt tryggt att få ha dem med i processen. Helt enkelt föll alla pusselbitar på plats. Det minsta jag kan göra nu är att ställa upp och hjälpa till.”

Tack Adam för ditt fantastiska engagemang och stora hjärta. Vi behöver fler som dig i världen!

 

Är du intresserad av att hyra ut via Hjärterum?

Läs mer