"Här är det lätt att hitta sin roll, sin plats och sig själv”

MatRätt erbjuder arbetsträning för personer som av olika anledningar har varit borta från arbetsmarknaden en längre tid. Med hjälp av arbetsträningen blir steget ut i arbete eller utbildning inte lika stort. Läs om Bobby som arbetstränar hos MatRätt.

Bobby har varit hos MatRätt i drygt ett halvår. Efter en tuff period då han var borta från arbetsmarknaden en längre tid fick han så småningom en praktikplats på Reningsborg, och fick sedan chansen att börja hos MatRätt. 

Enligt Bobby finns det mycket mer att göra i en mataffär än man skulle kunna tro; bland annat har han arbetat med butikskommunikation som handlar om hur man kommunicerar med kunder, något som han själv tycker är väldigt roligt. Just nu arbetar han mest i köket där han bland annat lagar lunch till de övriga anställda.

– Jag har fått prova på det mesta! berättar han.

Bobby säger att han trivs jättebra i butiken och att han funderar på att söka en anställning där när arbetsträningen är slut. Han menar att det arbetet är en omställning för många i början, men att man snabbt hittar sin plats och sin uppgift. Sedan vill man vara kvar. 

Vad är det som gör att du trivs så bra? 

– Människorna, människorna och människorna. Det är ett riktigt bra gäng här som samarbetar väldigt bra – märkligt bra! säger han.

Vad skulle du vilja säga till någon som funderar på att söka arbetsträning hos MatRätt? 

– Det är lätt att hitta sin roll, sin plats och sig själv här. Det finns en förståelse för den problematik som ofta ligger i bakgrunden för de som är här. Antingen har man varit arbetslös eller sjuk, så det finns en förståelse. Man får arbeta och utvecklas i sin egen takt och det finns alltid folk som lyssnar på en, säger Bobby. 

Vill du också arbetsträna hos MatRätt? Läs mer här.

MatRätt MatRätt MatRätt Arbetsträning