Station Nord

 

Station Nord är en plats för övernattning för vuxna som inte ges och får tillgång till de offentliga trygghetssystemen och saknar boende/tak över huvudet. Här erbjuds ett flexibelt antal platser mellan 40-60 st beroende på årstid.  Platserna bokas på förhand och är kopplade till social planering. Många saknar boende i Göteborg och de som inte ges tillgång till de sociala välfärdssystemen tvingas ofta sova ute och övernattningen ska ge möjlighet att komma in för vila och en tid för att få socialt stöd och samhällsinformation. Verksamheten är öppen från kväll till tidig morgon varje dag året om. 

Finansiering och samverkan

Verksamheten sker i partnerskap (IOP, Idéburet Offentligt Partnerskap) med Socialförvaltning Sydväst som finansierar övernattningen.

Kontakta oss

Om du har några frågor eller funderingar är du välkommen att ta kontakt med oss.

Nyårsafton på Station Nord

”Vårt mål som personalgrupp har alltid varit att vi vill ha kul tillsammans med våra gäster! Vi vill inte att de ska känna sig övervakade. Sätter någon på musik så vill vara med och dansa! Och vi dansar ganska bra tillsammans!” 

Susanne som jobbar som behandlingsassistent på Station Nord. Det är ett härbärge där utsatta EU-medborgare kan få komma och sova i en egen säng. I år firar hon nyårsafton tillsammans med gästerna på Station Nord. 

Läs mer
Dags att utrota hemlösheten? - Hur gör vi?

Ett ordnat boende är en lagstadgad mänsklig rättighet. Ändå är hemlöshetsfrågan i Sverige ett stort och växande samhällstrauma. Klarar kommunerna eller marknaden av att komma till rätta med dagens situation med drygt 33 000 hemlösa i landet eller behöver staten ta ett övergripande ansvar? Det är frågor som kommer att diskuteras med experter och politiker under Räddningsmissionens konferens den 14 juni. 

Social inkludering och migration Hemlöshet och social exkludering Frukostcafé Vasa – för hemlösa och socialt utsatta Station Nord 35:an – en säng för natten
Läs mer