Gratis fotvård till gästerna på Frukostcafé Vasa

Det senaste året har gästerna på vårt Frukostcafé för människor i hemlöshet och social utsatthet fått besöka Fotspecialisterna GBG och fått gratis behandlingar för sina fötter.  

“Det de gör är fantastiskt, helt otroligt att låta gästerna komma dit gratis. Både Mikaela och Makda är väldigt professionella och alla som varit där har uppskattat det väldigt mycket!” berättar Siv som jobbar på Frukostcaféet. 

Mikaela och Makda, som även är undersköterskor, startade kliniken Fotspecialisterna GBG ihop i mitten av 2020 efter att båda studerat till medicinska fotterapeuter. De visste redan där att de ville göra något mer av sin verksamhet och hjälpa människor i behov. 

“Redan från början har vi vetat att vi ville ge tillbaka, både till samhället och hjälpa människor i utsatthet. Vi valde att samarbeta med Räddningsmissionen då man där kommer i kontakt med många människor i behov. Detta är en liten insats från vår sida men som kan bidra med mycket.” 

“Både jag och Makda har haft det tufft i perioder med ekonomi och hamnat i utanförskap. Så vi förstår hur det kan kännas”, berättar Mikaela. 

Mikaela berättar att fotvård och att ta hand om sina fötter är väldigt viktigt. Annars finns risk att man drabbas av olika smärttillstånd som gör det svårt att förflytta sig. Vilket är något som kan drabba människor i hemlöshet hårt då det är ute och går väldigt mycket. Därför ger hon och Makda även ut information om hur gästerna enklast kan förhindra problem med fötterna själva.  

"Nu flyger jag fram"

- Gäst på frukostcafé Vasa

“Vi möter mycket tacksamt efter från gästerna. Det är väldigt kul när man kan se återkommande gäster som har blivit av med sina problem och nu mår bättre.” — Mikaela  

“Vi hade en gäst som kom och sa ‘Nu flyger jag fram’ efter att ha varit på en behandling”, berättar Siv.  

“Att utbilda mig inom fotvård är det bästa jag har gjort! Sen är jag och Makda båda engagerade och funderar mycket på ojämdställdheten som finns. Så våra förhoppningar med detta är att kunna bidra på något sätt och att det kanske kan få ringar på vattnet och spridas vidare.” — Mikaela 

Stort tack Mikaela och Makda för ert fina engagemang. Ni är fantastiska! 

Vill du stötta Räddningsmissionens arbete?

GE EN GÅVA

Tack för din gåva!

Hemlöshet och social exkludering Frukostcafé Vasa – för hemlösa och socialt utsatta hemlöshet