Så är vintern för människor i hemlöshet

”Jag kan klara kylan, men blåst och regn är fruktansvärt". "Det där göteborgsvädret är hemskt när man alltid får blöta skor". "Fryser man om fötterna fryser man snart överallt. Särskilt när man som jag knappt har några ombyten” Orden kommer från några av våra besökare på vårt Frukostcafé för människor i hemlöshet som svar på frågan vad de tycker om vintervädret.

Snö, regn, blåst och bitande kyla. Vädret växlar och vintern i Göteborg är särskilt tuff för människor i hemlöshet som spenderar stora delar av dygnet ute.

Eva Erlandsson, pastor på Räddningsmissionens Frukostcafé, berättar:

“Vad vi ser hos våra gäster på vintern är att det är tuffare än annars att leva i hemlöshet även på dagen. Även om du lyckas få en natt på ett jourboende måste du ändå vandra runt i kylan hela dagarna. Man kan liksom inte koppla av någon gång. 

Ofta kommer folk till Frukostcaféet som bär alla sina ägodelar i en väska. Idag hängde en person upp sina kläder på ett av våra element och somnade sedan i ett hörn. En ung kille berättade att han hade vandrat hela natten innan han tog bussen till Partille och tillbaka, bara för att få vila lite.”

Var med och bekämpa hemlösheten i Göteborg! Förutom Räddningsmissionens akuta insatser som våra frukostcaféer, härbärgen och jourboenden jobbar vi även för en mer långsiktig lösning på en nationell nivå. Vårt arbete finansieras till stora delar av gåvomedel och nu behöver vi din hjälp för att fortsätta finnas till för de som behöver oss mest.

Swisha en gåva av värme här

”Kyla går an. Det är det råa och våta som är det värsta.
Typ 2-3 grader."

 

Människa i hemlöshet

Stötta människor i hemlöshet!

Swisha en gåva

 

Hemlöshet och social exkludering Frukostcafé Vasa – för hemlösa och socialt utsatta 35:an – en säng för natten hemlöshet Kvinnor i hemlöshet Jul