Varför behövs Studiestunden? 

Barn i Göteborg har olika möjligheter att lyckas med sin skolgång. Varannan elev uppnår inte behörighet att söka till yrkesförberedande program på gymnasiet i utsatta områden. Räddningsmissionen vill vara med och bidra till att fler barn lyckas med sina studier. Vi vill skapa goda relationer, motivera till och hjälpa ungdomar med läxläsning och studier. Vårt mål med studiestunden är att lyfta elevens egna motivation genom att stärka deras självförtroende och bygga en framtidstro.

Volontära studiestödjare

Det är våra studiestödjare, volontärer i olika åldrar med olika kompetens och bakgrund, som har läxhjälp med eleverna. Volontärerna genomgår en introduktionsutbildning i vårt arbetssätt som bygger på kämpar-anda, kunskap och engagemang.  

Vill du vara med och göra skillnad för barn och ungdomar? Se vilka uppdrag vi har ute kring läxhjälp just nu. 

Bli volontär

Studiestunden Lövgärdesskolan

Sedan Januari 2018 har vi ett samarbete med Lövgärdesskolan belägen i norra Angered. Lövgärdesskolan är en 4-9 skola med cirka 400 elever. Där erbjuder vi läxhjälp till eleverna på årskurs 7, varje tisdag kl. 14:30-16:30. 

 

Studiestunden Vättnedalsskolan

Sedan mars 2020 har vi ett samarbete med Vättnedalsskolan belägen i Tynnered. Vättnedalsskolan är en F-6 skola med cirka 300 elever. Där erbjuder vi läxhjälp till eleverna i årskurs 6, varje onsdag kl. 14:30-16:30.  

Se en film om vårt samarbete här.

 

Studiestunden Ängåsskolan

Sedan september 2020 har vi ett samarbete med Ängåsskolan belägen i Tynnered. Lövgärdesskolan är en F-6 skola med cirka 200 elever. Där erbjuder vi läxhjälp till eleverna i årskurs 5, varje måndag kl. 14:15-16:15.  

 

 

”En flicka beskriver att hon aldrig haft pennor hemma, hon går i 4an. Att få tuschpennor och kritor har varit hennes högsta dröm, hon älskar att teckna och rita. Det låter som en överdrift men det är det inte, möjligheten att rita och teckna är inte självklar i Göteborg" 

Linus Torgeby

Tack vare Räddningsmissionens företagsvän BIC har Studiestunden kunde vi dela ut 120 läxhjälpskit med bland annat kritor, limstift och tuschpennor till barnen.

Kontakta oss

Har du frågor kring vår läxhjälp? Välkommen att ta kontakt med oss!

Skolan som Arena

Studiestunden i Vättnedalsskolan bedrivs som en del i projektet Skolan som Arena. Skolan som arena är ett samarbete mellan Stena Fastigheter, stadsdelen Västra Göteborg, Räddningsmissionen och Önnereds HK. Se filmen och projektet här

Communityskolan Tynnered söker lärare!

Till hösten öppnar Räddningsmissionens skola Communityskolan Tynnered vid Opaltorget! Nu förbereds start med 2-3 klasser i åk 7 i augusti. För ett par veckor sedan började vår rektor Ingrid Lindblad som nu är i full gång med att rekrytera lärare.

Räddningsmissionens Communityskola Communityarbete Räddningsmissionens Communityskola Studiestunden
Läs mer
Ledare: Grundskola, varför då?

Läs vår direktor Emil Mattssons ledare om att Räddningsmissionen startar skola hösten 2021.

Räddningsmissionens Communityskola Räddningsmissionens Communityskola Studiestunden Ledare
Läs mer