Studiestunden

Varför behövs Studiestunden? 

Barn i Göteborg har olika möjligheter att lyckas med sin skolgång. Räddningsmissionen vill vara med och bidra till att fler barn lyckas med sina studier. Vi vill skapa goda relationer, motivera till och hjälpa ungdomar med läxläsning och studier. Vårt mål med studiestunden är att lyfta elevens egna motivation genom att stärka deras självförtroende och bygga en framtidstro.

Volontära studiestödjare

Studiestödjarna som har läxhjälp med eleverna är volontärer samt studenter från Göteborgs universitet och Chalmers. Samtliga studiestödjare genomgår en introduktionsutbildning i vårt arbetssätt som bygger på kämparanda, kunskap och engagemang.  

Vill du vara med och göra skillnad för barn och ungdomar? Se om det finns uppdrag ute kring läxhjälp just nu. 

Bli volontär

Studiestunden finns på följande skolor:

  • Ängåsskolan
  • Vättnedalsskolan
  • Frejaskolan
  • Communityskolan Tynnered

 

 

Skolan som Arena

Skolan som arena är ett initiativ från Göteborgs Stad där skolor runt om i staden på eftermiddagarna öppnas upp för att erbjuda barn en mötesplats. Skolan som arena är ett samarbete mellan olika aktörer i Göteborg. Se filmen och projektet här

”En flicka beskriver att hon aldrig haft pennor hemma, hon går i 4an. Att få tuschpennor och kritor har varit hennes högsta dröm, hon älskar att teckna och rita. Det låter som en överdrift men det är det inte, möjligheten att rita och teckna är inte självklar i Göteborg" 

- Medarbetare Räddningsmissionen

 Tack vare Räddningsmissionens företagsvän BIC har vi genom Studiestunden delat ut läxhjälpskit med bland annat kritor, limstift och tuschpennor till barnen.

Kontakta oss

Har du frågor kring vår läxhjälp? Välkommen att ta kontakt med oss!

 

Moa Gustavsson

moa.gustavsson@raddningsmissionen.se

Communityskolan Tynnered söker lärare!

Till hösten öppnar Räddningsmissionens skola Communityskolan Tynnered vid Opaltorget! Nu förbereds start med 2-3 klasser i åk 7 i augusti. För ett par veckor sedan började vår rektor Ingrid Lindblad som nu är i full gång med att rekrytera lärare.

Räddningsmissionens Communityskolor Communityarbete Räddningsmissionens Communityskolor Studiestunden
Läs mer
Ledare: Grundskola, varför då?

Läs vår direktor Emil Mattssons ledare om att Räddningsmissionen startar skola hösten 2021.

Räddningsmissionens Communityskolor Räddningsmissionens Communityskolor Studiestunden Ledare
Läs mer