Distansläxhjälpare för högstadie- och gymnasienivå

Räddningsmissionen arbetar med socialt arbete på kristen grund och verksamheterna riktar sig bland annat till barn och unga i olika behov.

Vi på Räddningsmissionen, tillsammans med Erikshjälpen, har under corona-krisen startat projektet Studiestunden Distans. Projektet finansernas via Radiohjälpen.  Projektet syftar till att bryta isolering för personer i riskgrupper samt erbjuda studiestöd för de elever som inte kan komma på våra fysiska Studiestunder. Du kommer träffa eleverna individuellt via en digital plattform och eleverna vill ha stöd i skolarbete på högstadie- eller gymnasienivå.

Vi söker volontärer med en pedagogisk ådra som på ett kreativt sätt tycker om att hjälpa barn och ungdomar i studiesituationer. Det är meriterande om du tycker om och är extra bra på matematik och NO på högstadienivån. Uppdraget handlar om att vara medverka under höstterminen för att peppa och stödja dem på vägen till sina mål! Det kan vara genom stärkande ord, att tillsammans utforma en studieplan eller gemensamt funnen kunskap i skolarbeten. Som volontär ska du även ha lätt för att bygga förtroendefulla relationer till de barn man möter i ditt uppdrag. 

Vi erbjuder dig ett meningsfullt volontäruppdrag där du, förutom att bidra med dina kunskaper, får möjlighet att lära känna och skapa goda relationer till barnen. Du får en introduktionsutbildning för distansläxhjälpare i vårt arbetssätt som bygger på kämparanda, kunskap och engagemang samt stöd av vår volontärsamordnare på plats!

Lån av dator är möjligt genom Räddningsmissionen.

Placering: Vid datorn!

Tid: Samordnas med Räddningsmissionen, eleven och dig

Krav: 18 år och utdrag från belastningsregistret

 

Vi behöver dig! Välkommen med din ansökan

Ansök här!