Volontäruppdrag -
Skyddat kvinnoboende

 

Räddningsmissionen arbetar med socialt arbete på kristen grund inom områden som hemlöshet, integration och utsatthet. En av våra verksamheter är Agora som arbetar med frågor relaterade till kvinnor. Vi stöttar kvinnor i olika former av utsatthet. Fokus är på mäns våld mot kvinnor såsom människohandel och prostitution, våld i nära relationer samt hedersrelaterat våld och förtryck. Utsatthet relaterar även till kvinnlig könsstympning och barnäktenskap. Verksamheten består av flera olika delar, och som volontär kommer du framförallt finnas med och stötta i vårt skyddade boende. 

Nu letar vi efter volontärer som vill finnas till och stötta upp i vårt skyddade boende. Detta boende erbjuder plats för kvinnor under en begränsad tid. Boendet har en hemlik, alkohol- och drogfri miljö där kvinnorna erbjuds möjlighet till samtal med personal och volontärer. 

Som volontär kommer du framförallt finnas på boendet då det inte finns personal på plats. Ni kommer alltid att vara två volontärer som jobbar tillsammans. Uppdraget rymmer allt ifrån att spela spel, gå en promenad, göra en aktivitet, laga mat, baka etc. Ibland är det också bara viktigt att du finns på plats och är närvarande om någon vill prata en stund. 

Vi letar nu efter trygga kvinnor (endast kvinnliga volontärer) som brinner för och har viss kunskap om kvinnor i utsatthet. Du behöver vara flexibel som person eftersom uppdraget kan variera över tid. 

Placering: Göteborg 
När: Tiderna kan vara vardagar 17-20 och helgdagar 12-15, men kan också variera.
Åldersgräns: 25 år 
Åtagande: Ca en gång i veckan 

Vi behöver dig!  
Välkommen med din ansökan.

Ansök här!